MENI
POVOLJNOSTI ZA VOZAČE U OSNOVNIM KLASAMA Detalj sa Zalužana

Gratis gume za mali N

ARGENTINA SAMO U PROLAZU Atakama na delu

Start Dakara u Limi finiš u Santjago de Čileu

19. 03. 2012. Comments (0) Views: 455 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Vitro rejsing otvorio sezonu u Monci

Nakon višemesečnih priprema sportski automobilisti iz šampionskog tima Vitro rejsing počeli su ovogodišnju sezonu trka sa neskrivenim ambicijama. Želja vozača je nepromenjena, osvajanje titula u Srbiji i u Evropi. Prvi je na trkalište u Monci, izašao Aleksandar Tošić, prošlogodišnji pobednik klase Sport prodakšn (SP). Ovu titulu već dve sezone drže u svojim vitrinama i ljubomorno čuvaju Vojislav Lekić i Aleksandar Tošić.

SLOVAČKA U MISLIMA Aleksandar Tošić

SLOVAČKA U MISLIMA
Aleksandar Tošić

Posle prvog trkačkog vikenda Aleksandar Tošić, delimično je zadovoljan ostvarenim, jer nije „pokupio“ sav planirani plen prethodnog vikenda u Monci. Iako je sve dobro počelo osvajanjem ubedljive pol pozicije na treningu i prvom pobedom u duploj trci, pojavili su se problemi pri kraju prve trke u kojoj je Tošić ipak uspeo da pobedi. Menjač je počeo da otkazuje poslušnost i cilj u drugoj trci je bio samo napraviti dovoljan broj krugova da bi se ostvario plasman i spasilo šta se spasiti može. Ipak menjač na Hondi sivik tajp R nije izdržao i Tošić je u četvrtom krugu morao da odustane, a samo krug i po mu je falilo da bi ispunio kvotu ulaska u plasman.

– Nije bilo lako skupiti sredstva za odlazak u Moncu. Automobilizam je svakako skup sport koji zahteva veliko angažovanje, ali i sport koji donosi veliko zadovoljstvo i satisfakciju u pobedama. Toliko sam sa svojim timom bio skoncentrisan na trku da smo peške, veče pred trku prošli svaki deo staze i analizirali svaku situaciju u kojoj bi mogao da se nađem. Na prvoj trci sve je to dalo sjajne rezultate, ali nažalost, u drugoj menjač nije izdržao. Kvar je veliki i nije ga lako rešiti do sledećeg takmičenja, ali ćemo se maksimalno potruditi da sa spremnim autom dočekam kraj aprila i nastup u Slovačkoj – u dahu je rekao Tošić.
Nakon prvog od četiri takmičenja Rus Nikolaj Karamišev ima 7 bodova prednosti pred sledeću trku koja se vozi 28 i 29. aprila u Slovačkoj na stazi Slovakia ring.

Komentari su zatvoreni.